wie zijn wij?

 

Jantien Lievense
Karen Hauber

Beiden hebben we een juridische achtergrond gecombineerd met  brede en jarenlange ervaring binnen de publieke sector als manager, projectleider, adviseur en coach. De dilemma’s en complexe vraagstukken waar de publieke sector voor staat kennen wij goed.

Wij vinden elkaar op de overtuiging dat er niet één manier de beste manier is om te komen tot oplossingen. Vaak knelt het juridische keurslijf en is het te eenzijdig om te komen tot gedragen en duurzame oplossingen. Wij zien drie samenhangende ontwikkelopgaves die kansen bieden om de kwaliteit van dienstverlening van de publieke sector te verbeteren;

  • De publieke sector als werkgever staat voor de uitdaging om een meer open en veiliger werkklimaat te bieden, gericht op open dialoog;
  • De overheid is betrouwbaar voor iedereen en werkt op transparante wijze (procedurele rechtvaardigheid)
  • De overheid staat voor de doorontwikkeling van (professioneel) leiderschap.

Sinds 2010 werken wij regelmatig samen op management en advies opdrachten, onder andere bij de toetsingscommissies Euthanasie, de Nationale ombudsman en Arbeidsjuridisch advies van het voormalig Expertise Centrum Organisatie en Personeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Beiden hebben we een pragmatische, verbindende instelling gecombineerd met een nieuwsgierige blik. Deze nieuwsgierige houding biedt soms verbazing, vaak verwondering en vooral veel frisse vragen.

1+1=3

We vullen elkaar goed aan. Waar Karen zich van nature richt op de analyse en het doorgronden, zal Jantien zich richten op het tempo maken en met lef zaken neerzetten en structuur aanbrengen.

Karen heeft zich de afgelopen jaren zich toegelegd op (team)coaching en mediation. Conflicthantering en coaching is inmiddels een van haar expertises. Jantien heeft zich ontwikkeld in het faciliteren van teambijeenkomsten en het geven van communicatie trainingen onder andere over samenwerken en leiderschap.

Het samenwerken is voor ons heel natuurlijk en we merken dat we samen nog sneller tot de kern van vraagstukken kunnen komen gekoppeld aan concrete ideeën over de uitvoering. Onze realisatie- en implementatie kracht verdubbeld in de samenwerking!

Omdat wij beiden een uitgebreide achtergrond hebben in management, programmamanagement en interim-management zijn de meeste ontwikkelopgaven ons bekend. Wij begrijpen goed wat het betekent om een management rol te vervullen in een bestuurlijke en politieke dynamiek.  Juist omdat wij hier ook in onze eigen praktijk mee te maken hebben en met onze poten in de klei hebben gestaan. Dit onderscheid ons van andere adviseurs.